پرسش:
اساساً دلیل حمایت ابرقدرتها بهخصوص آمریکا از رژیم منفور و سفاکی مانند اسرائیل چیست؟ اسرائیل چه خاصیتی برای آنها دارد که آنقدر برای بقای چنین رژیمی تلاش میکنند؟
پرسش:
اساساً دلیل حمایت ابرقدرتها بهخصوص آمریکا از رژیم منفور و سفاکی مانند اسرائیل چیست؟ اسرائیل چه خاصیتی برای آنها دارد که آنقدر برای بقای چنین رژیمی تلاش میکنند؟
1. . دو گرایش درزمینه مسئولیت اجتماعی افراد
اسلام ملاک وحدت در جامعه اسلامی را ایمان به خدا میداند و ازاینروی بر افرادی که با این ملاک وحدت در جامعه حضور دارند، به گونه خاصی حساس است. این حساسیت بهقدری است که هر فردی را در برابر فرد دیگر مسئول قرار داده است تا همگان به نقشی که در تشکیل جامعه دارند توجه کنند و به این وحدت خدشه وارد نشود. امر به معروف و نهی از منکر در اسلام چنین ماهیتی دارد و ازاینروی برای فرد مسلمان، این مفهوم بامعناست؛ اما در جامعه و فرهنگ غربی اصلاً چنین مفهومی مورد توجه نیست. در آن جوامع، حداکثر، دولت، آن هم بهحد ضرورت که نیازهای جامعه را تأمین کند، مسئولیت دارد، و دیگر به هیچ مسئولیتی برای افراد در برابر یکدیگر معتقد نیستند. بالاتر از این، آنان بر این اعتقادند که حتی فرد حق ندارد در زندگی فردی دیگران ـ یعنی هر آنچه ضرر محسوسی برای دیگران ندارد ـ دخالت کند.
✳ واژه *معروف* از ریشه «عرف» به معنای *کار خوب و پسندیده* است، و خداپرستان از آن «پسندیده نزد خدا» را اراده میکنند.
✳ واژه ی *منکر* نیز از ماده «نکر»، و معنای آن *برخلاف معنای معروف* بوده، در عرف دینداران، به معنای کاری است که خداوند از آن راضی نباشد.
✳ *امر به معروف و نهی از منکر* در نگاهی کلیتر عبارت است از هرگونه تلاشی که بهمنظور اثر گذاشتن بر دیگری صورت میگیرد تا وی را به انجام کار واجبی وادارد، یا از کار حرامی باز دارد.
✳ امر به معروف و نهی از منکر از جمله فرایض دینی و از ضروریات اسلام است که جامعه دینی را پرنشاط میسازد، و در صورت اهتمام مردم و مسئولان به این وظیفه شرعی، بسیاری از زشتیها از جامعه رخت برمیبندد و ارزشهای دینی و انسانی حاکم میشود.
✳ محققانی همچون مایکل کوک انگلیسی خلأ چنین تکلیفی را در جوامع فعلی خود، زمینهساز رشد رذایل و بیاعتنایی آنان در برابر مفاسد و شرارتهای رو به افزایش آن جوامع دانستهاند. ازاینروی برای ترویج و توسعه این فریضه فراموششده، وظیفه سنگینی بر عهده اندیشمندان و عالمان دین است تا آن را تعریف، تبیین و تشریح کنند.
✳ آیتالله مصباح یزدی، دامت برکاته، از جمله بزرگاندیشمندانی است که با توجه به اهمیت و جایگاه رفیع این فریضه، همواره در بیانات خود کوشیدهاند تا این دغدغه را در سطح جامعه ایجاد کنند که ترک این فریضه، در میان مردم و نیز مسئولان نظام، چه تبعات شومی را در پی دارد.
این متن دومین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.
زکات علم، نشر آن است. هر وبلاگ می تواند پایگاهی برای نشر علم و دانش باشد. بهره برداری علمی از وبلاگ ها نقش بسزایی در تولید محتوای مفید فارسی در اینترنت خواهد داشت. انتشار جزوات و متون درسی، یافته های تحقیقی و مقالات علمی از جمله کاربردهای علمی قابل تصور برای ,بلاگ ها است.
همچنین وبلاگ نویسی یکی از موثرترین شیوه های نوین اطلاع رسانی است و در جهان کم نیستند وبلاگ هایی که با رسانه های رسمی خبری رقابت می کنند. در بعد کسب و کار نیز، روز به روز بر تعداد شرکت هایی که اطلاع رسانی محصولات، خدمات و رویدادهای خود را از طریق بلاگ انجام می دهند افزوده می شود.
این متن اولین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.
مرد خردمند هنر پیشه را، عمر دو بایست در این روزگار، تا به یکی تجربه اندوختن، با دگری تجربه بردن به کار!
اگر همه ما تجربیات مفید خود را در اختیار دیگران قرار دهیم همه خواهند توانست با انتخاب ها و تصمیم های درست تر، استفاده بهتری از وقت و عمر خود داشته باشند.
همچنین گاهی هدف از نوشتن ترویج نظرات و دیدگاه های شخصی نویسنده یا ابراز احساسات و عواطف اوست. برخی هم انتشار نظرات خود را فرصتی برای نقد و ارزیابی آن می دانند. البته بدیهی است کسانی که دیدگاه های خود را در قالب هنر بیان می کنند، تاثیر بیشتری بر محیط پیرامون خود می گذارند.