ولایت چه کارکردی داشته؟
غیرشیعیان و غیرمسلمانان، این سؤال را از ما دارند که «ولایت برای شما چه کارکردی دارد؟»
http://panahian.ir/post/7299
اوائل انقلاب رسم شده بود در مساجد و موقعیّتهای دیگر اجتماعی این آیۀ قرآن نصب میشد: «أَطیعُوا اللَّهَ وَأَطیعُوا الرَّسولَ وَأُولِی الأَمرِ مِنکُم» (نساء/59) مقصود از نصب این آیه، توجّه دادنِ مردم به اطاعت از ولایتفقیه بود. گذشته از اینکه آیا این آیه، مستقیم یا غیرمستقیم دلالت بر ولایتفقیه دارد یا نه، اما بهواسطۀ این حرکت تبلیغی، این آیه مشهور شد و الآن غالباً مردم این آیۀ قرآن را بلد هستند. شاید این آیۀ کریمه، در مباحث اعتقادی آنقدر مشهور نشده که در فضای اجتماعی، مشهور شده است.
میخواهم یک آیۀ دیگری از قرآن را خدمت شما معرّفی کنم که آدم از غربت این آیه در یک جامعۀ شیعی، رنج میبرد. این آیۀ کریمۀ قرآن، نحوۀ اطاعتکردن از رسولخدا(ص) را به ما نشان میدهد. خیلی از ما هنوز در مسائل اعتقادی غرق هستیم؛ مانند هزار سال گذشته که شیعه در اوج غربت به سر میبرده و باید از اعتقادات خودش دفاع میکرده است. ولی الآن حتّی غیرشیعیان و بلکه غیرمسلمانان هم از ما این سؤال را دارند که «ولایت برای شما چه خاصیّتی و چه کارکردی دارد؟ شما چه رفتاری با ولایت باید داشته باشید، دین شما دربارۀ ولایت و امامت چه برنامهای به شما داده است؟»
این را هم معتقدین به ولایت از ما میخواهند هم غیرمعتقدین به ولایت! متأسفانه ما کمتر کتابی داریم که نحوۀ برخورد با امر امامت و ولایت را برای ما توضیح بدهد. کلاً میگوییم «باید اطاعت کرد» البته در همین اطاعت هم حرف هست؛ حرف مهمی که امشب جملهای را در اینباره از قرآن کریم تقدیم خواهم کرد.